CV ketel onderhoud

cv ketel onderhoud abonnementUw cv ketel zorgt ervoor dat uw woning aangenaam warm wordt. Vooral in de koude winterdagen is het prettig als deze naar behoren werkt. De cv ketel is het startpunt van het centrale verwarmingssysteem en daarmee erg belangrijk voor een warm huis. Een cv ketel is een complexe installatie, daarom is het een terecht advies om deze installatie door een erkend installateur te laten onderhouden. Bovendien werkt de cv ketel ook zuiniger na een onderhoudsbeurt.

Wat doet een cv ketel?
Een cv ketel wordt verwarmd door middel van verbranding van aardgas. De warmte die hierbij ontstaat verwarmt het water in de cv ketel. Deze wordt op  constante temperatuur gehouden. Het water uit de ketel wordt vervolgens door het hele huis verspreid naar de radiatoren. Deze zijn door u naar wens ingesteld door middel van een knop op de radiator. De temperatuur in de kamer wordt door u bepaalt door het instellen van de thermostaat.

Het onderhoud van een cv ketel
Cv ketels werken nou eenmaal beter en veiliger als deze goed onderhouden zijn.
Er bestaat een onderscheid tussen open en gesloten cv ketels. Voor het onderhoud aan uw cv ketel raden wij elk jaar een onderhoudsbeurt aan. Voor gesloten cv ketels is één keer in de twee jaar voldoende. Dit zijn de nieuwere ketels.

Bij een onderhoudsbeurt wordt er gekeken of er mogelijke gebreken of lekkages zijn. De cv ketel wordt weer bijgevuld en ontlucht. Daarna wordt de cv ketel en de afvoeren gereinigd en wordt de thermostaat opnieuw ingeregeld.
 

De voordelen van onderhoud aan uw cv ketel zijn:

  • Het rendement van uw cv ketel gaat omhoog. U bent hierdoor goedkoper uit in uw stookkosten.
  • Er mag geen overdruk ontstaan op uw cv ketel. De monteur controleert dit bij een onderhoudsbeurt.Ook controleert de monteur op schadelijke gassen.
  • Om de garantie op uw cv ketel te behouden. Het is vaak een voorwaarde dat uw cv ketel regelmatig wordt onderhouden.
  • Een cv ketel gaat langer mee als deze zijn hele leven op een juiste manier onderhouden wordt.

Cv ketels hebben het zwaar te voorduren in de koude wintermaanden, daarom is de kans op een storing of een defect het grootst in deze periode. Eigenlijk dus net als u het niet kunt gebruiken.
Naast de bovengenoemde voordelen heeft u met een onderhoudsabonnement ook het voordeel dat u snel geholpen wordt als uw cv ketel een storing aangeeft. Als u een onderhoudscontract heeft wordt u gegarandeerd snel geholpen, ook in de drukke wintermaanden wanneer de cv monteurs het extra druk hebben.

Deze cv ketel onderhoud storing service bieden wij u 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
Collectief Onderhoud staat voor u klaar!

Bel voor het melden van een storing:

0900 - 9977779

Bel voor vragen de klantenservice:

0541 - 356308